- a másik oldalról -

Terápiás beszélgetések

Terápiás beszélgetések

kutyaszeretet könnyekkel

2021. június 25. - tündér86

Haza ért. Fáradt volt már a mindennapok sodrásától, fáradt az emberi kapcsolatok hiányától, a szeretetlenségtől.

Volt , hogy eljutott oda, a kutyával se tudta felvenni a kapcsolatot. Egyszerűen elérhetetlen volt érzelmileg és ezt a kutya is tudta, érezte. Nézte nagy, vizslató szemekkel - ahogy csak egy kutya tud nézni - mikor a lány ült az ágyán és érzéstelen meredt maga elé. Belefáradt a világban a szeretet hajszolásába.  Ha nincs, nincs, hát akkor nem érezzük egyéb más érzéseinket se. Csak ült , nézett maga elé mélán, a kutya figyelt. Na mikor tör ki? Mikor robban? - gondolhatta hiszen annyi hasonló összeomlást végignézett már.

Aztán egyszer csak a kutyára nézett, az ágyra tapsolt:

Gyere, maaaaaa! Gyere naaaa! - a kutya lassan fenn volt mellette az ágyon.

Következő pillanatban már eszeveszetten nyalogatta  a karját mire a lány kegyetlen sírásba kezdett. Fulladozott a hirtelen jött szertetet-cunaimitól. Ez egy kutya őszinte szeretete.

Hiszen az egyetlen lény aki szereti, az első aki azt akarja,hogy itt maradjon a földön, az a kutya.

186999005_6192691357423083_4654008095691262672_n.jpg

 

Végiggondoltam, hány embert érdekelne, ha kinyírnám magan, ha egyszerűen csak vége lenne, ha nem lennék többé. Egy kezemen számolható, 1 a kutya, a másik négyen erősen kell gondolkodni.Emberi lényeknek nem nagyon számítok. Élek vagy halok, egyre megy nem? Az egész élet egy buzi nagy játék a halállal. Zsarolgatnak, talán ők is részben borderline-ok. Zsarolhatnék vissza, de én mindig is egyedül csendben terveztem ... hogy levetem magam a hídról, jobb esetben a Dunába.

 

Anno, a kurva nagy szeretet.... hagyd ott azt a pszichológust, ő hajszol az öngyilkosságba - miközben halovány gőze nincs a másiknak mik mennek itt, rokon egy kisebb faluból, nem tudja mi zajlik itt és nem tudja, mennyi helyzeten segített már át az ominózus pszichológus. Nem! A halálba a buzi magányos, szeretetlen élet visz. Az, hogy senkim nincs.

.....és akkor a kutya jön és vigasztal és ott van, ha kell, békén hagy de ha kell, segít a kis puszijaival. Egy állat örök kincs. Jól becsüld meg! 

Sokan legyintenek. Ez csak egy kutya! Valakinek egy egész Élet ebben az élhetetenül magányos világban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beszelgessvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr7616604816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása